Kapr na víně

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 2 ks
Citrony 1 ks
Kapr obecný 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Olej stolní 125 ml
Pepř černý celý 5 ks
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Víno červené 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného kapra nakrájíme na porce, osolíme a obalíme v mouce. Opečeme v horkém oleji, porce vyjmeme a uchováme na teple.
  2. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme, zpěníme na zbylém oleji a zalijeme vínem. Přidáme rajčatový protlak, plátky citronu, 1 bobkový list a 5 zrnek pepře. Vše chvíli podusíme.
  3. Do šťávy vložíme porce opečené ryby a necháme dusit asi 6 minut. Podáváme studené s chlebem.