Kapr na víně
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Kapr obecný |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej stolní |
125 ml |
Pepř černý celý |
5 ks |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Víno červené |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěného kapra nakrájíme na porce, osolíme a obalíme v mouce. Opečeme v horkém oleji, porce vyjmeme a uchováme na teple.
- Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme, zpěníme na zbylém oleji a zalijeme vínem. Přidáme rajčatový protlak, plátky citronu, 1 bobkový list a 5 zrnek pepře. Vše chvíli podusíme.
- Do šťávy vložíme porce opečené ryby a necháme dusit asi 6 minut. Podáváme studené s chlebem.