Hovězí carpaccio

Ingredience


Balsamico ocet 15 ml
Hovězí svíčková 455 g
Olej olivový 45 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rukola 115 g
Sůl 1 špetka
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Olejem potřeme kus pergamenového papíru a posypeme špetkou soli a pepře.
  2. Položíme na něj 4 hovězí plátky, přikryjeme je dalším pergamenovým papírem potřeným olejem a maso naklepeme, aby se velikost zdvojnásobila.
  3. Provedeme to se všemi plátky.
  4. Před podáváním necháme plátky odležet v lednici.
  5. Doprostřed talíře položíme lístky rokety, kolem vyrovnáme hovězí plátky a pokapeme octem balsamico a olivovým olejem.
  6. Podáváme se sýrem pecorino a s pepřem.