Hovězí carpaccio
Ingredience
Balsamico ocet |
15 ml |
Hovězí svíčková |
455 g |
Olej olivový |
45 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rukola |
115 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Olejem potřeme kus pergamenového papíru a posypeme špetkou soli a pepře.
- Položíme na něj 4 hovězí plátky, přikryjeme je dalším pergamenovým papírem potřeným olejem a maso naklepeme, aby se velikost zdvojnásobila.
- Provedeme to se všemi plátky.
- Před podáváním necháme plátky odležet v lednici.
- Doprostřed talíře položíme lístky rokety, kolem vyrovnáme hovězí plátky a pokapeme octem balsamico a olivovým olejem.
- Podáváme se sýrem pecorino a s pepřem.