Grilovaná zelenina s pestem

Ingredience


Bazalka 1.5 hrnek
Brambory 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Lilek 1 ks
Olej olivový 80 ml
Oříšky piniové 0.5 hrnek
Paprikové lusky čerstvé 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 33.75 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme zeleninu na grilování.
  2. Vymažeme a rozehřejeme grilovací pánev, zeleninu pomažeme olivovým olejem a dozlatova grilujeme, dokud zelenina nezměkne.
  3. Podáváme s pestem - rozmixujeme bazalku, piniové oříšky, česnek a sýr.
  4. Za stálého mixování přiléváme olej, dokud se směs nespojí.
  5. Osolíme a opepříme.
  6. Směs potřeme navrchu olivovým olejem, aby bazalka nezhnědla a dáme do lednice.