Grilovaná zelenina s pestem
Ingredience
Bazalka |
1.5 hrnek |
Brambory |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Lilek |
1 ks |
Olej olivový |
80 ml |
Oříšky piniové |
0.5 hrnek |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
33.75 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme zeleninu na grilování.
- Vymažeme a rozehřejeme grilovací pánev, zeleninu pomažeme olivovým olejem a dozlatova grilujeme, dokud zelenina nezměkne.
- Podáváme s pestem - rozmixujeme bazalku, piniové oříšky, česnek a sýr.
- Za stálého mixování přiléváme olej, dokud se směs nespojí.
- Osolíme a opepříme.
- Směs potřeme navrchu olivovým olejem, aby bazalka nezhnědla a dáme do lednice.