Maďarské roštěnky

Ingredience


Brambory 300 g
Cibule 0.5 ks
Houby čerstvé 150 g
Hovězí roštěnka níz. peč. 500 g
Hovězí vývar základní 0.5 l
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a na sádle po obou stranách prudce opečeme. Vyjmeme je a na témže sádle osmažíme jemně nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme houby, papriku, lehce osmahneme, vložíme nakrájená rajčata (nebo lžíci rajčatového protlaku) a přilijeme vývar. Přidáme roštěnky a dusíme téměř doměkka.
  3. Nakonec do pokrmu vložíme podélně nakrájené syrové brambory, podle chuti osolíme a vše dodusíme.