Kuře na španělský způsob
Ingredience
Česnek |
20 g |
Cibule |
100 g |
Kečup |
100 g |
Kuře |
2000 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
20 g |
Šunka dušená |
200 g |
Tuk |
100 g |
Víno bílé |
2 dl |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Kuřata očistíme, opláchneme, nakrájíme na čtvrtky a v kloubech je nařízneme. Okapané maso osolíme, opepříme a na tuku opečeme.
- Do tuku od opékání přidáme polovinu dávky másla a dorůžova na něm osmahneme jemně nakrájenou cibuli.
- K cibuli přidáme oloupaný, rozsekaný česnek a kečup. Základ zalijeme vodou a uvedeme do varu.
- Do vařícího základu vložíme kuřata a za občasného přelévání je pod poklicí dusíme. Po půl hodině dušení přidáme šunku nakrájenou na nudličky a podušenou na zbylém másle, přilijeme víno a maso dodusíme.
- Nakonec šťávu přisolíme a krátce povaříme.
- Při podávání jednotlivé porce přeléváme necezenou šťávou s vložkou šunky.