Kuře na španělský způsob

Ingredience


Česnek 20 g
Cibule 100 g
Kečup 100 g
Kuře 2000 g
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 20 g
Šunka dušená 200 g
Tuk 100 g
Víno bílé 2 dl
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřata očistíme, opláchneme, nakrájíme na čtvrtky a v kloubech je nařízneme. Okapané maso osolíme, opepříme a na tuku opečeme.
  2. Do tuku od opékání přidáme polovinu dávky másla a dorůžova na něm osmahneme jemně nakrájenou cibuli.
  3. K cibuli přidáme oloupaný, rozsekaný česnek a kečup. Základ zalijeme vodou a uvedeme do varu.
  4. Do vařícího základu vložíme kuřata a za občasného přelévání je pod poklicí dusíme. Po půl hodině dušení přidáme šunku nakrájenou na nudličky a podušenou na zbylém másle, přilijeme víno a maso dodusíme.
  5. Nakonec šťávu přisolíme a krátce povaříme.
  6. Při podávání jednotlivé porce přeléváme necezenou šťávou s vložkou šunky.