Curyšský telecí řízek

Ingredience


Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej stolní 200 g
Petržel - nať 10 g
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 150 g
Sýr Ementál (Primátor) 150 g
Telecí kýta 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řízky z telecí kýty naklepeme, osolíme a na každý do poloviny položíme plátek šunky a sýru. Druhou polovinu přehneme, aby se okraje kryly a naklepeme.
  2. Řízky poprášíme hladkou moukou a opékáme je na oleji 3 minuty na každé straně. Vyjmeme je, olej slijeme, přidáme máslo, trochu vývaru a krátce povaříme.
  3. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a řízky přelijeme šťávou.