Curyšský telecí řízek
Ingredience
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
200 g |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
150 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
150 g |
Telecí kýta |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Řízky z telecí kýty naklepeme, osolíme a na každý do poloviny položíme plátek šunky a sýru. Druhou polovinu přehneme, aby se okraje kryly a naklepeme.
- Řízky poprášíme hladkou moukou a opékáme je na oleji 3 minuty na každé straně. Vyjmeme je, olej slijeme, přidáme máslo, trochu vývaru a krátce povaříme.
- Nakonec přidáme nasekanou petrželku a řízky přelijeme šťávou.