Šťovíková polévka

Ingredience


Datle sušené 1 hrst
Hřebíček mletý 1 špetka
Mléko kokosové 250 ml
Olej arašídový (podzemnicový) 3 polévková lžíce
Palmová srdíčka - sterilovaná 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sezam - semena 3 polévková lžíce
Sójová pasta Miso 3 polévková lžíce
Šťovík 400 g
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 500 ml
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šťovík opláchneme a nasekáme nahrubo. Palmová srdíčka scedíme, nakrájíme je nadrobno. Datle nakrájíme rovněž nadrobno.
  2. Ve woku rozpálíme olej a šťovík, datle a palmová srdíčka krátce orestujeme. Poté zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem a hřebíčkem. Vmícháme sójovou pastu a zvolna cca 10min provaříme. Přidáme kokosové mléko a za stálého míchání vaříme ještě 1-2min.
  3. Sezamová semínka nasucho opražíme na pánvi. Polévku rozdělíme do misek, posypeme sezamem a ihned podáváme.