Šťovíková polévka
Ingredience
Datle sušené |
1 hrst |
Hřebíček mletý |
1 špetka |
Mléko kokosové |
250 ml |
Olej arašídový (podzemnicový) |
3 polévková lžíce |
Palmová srdíčka - sterilovaná |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sezam - semena |
3 polévková lžíce |
Sójová pasta Miso |
3 polévková lžíce |
Šťovík |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
500 ml |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šťovík opláchneme a nasekáme nahrubo. Palmová srdíčka scedíme, nakrájíme je nadrobno. Datle nakrájíme rovněž nadrobno.
- Ve woku rozpálíme olej a šťovík, datle a palmová srdíčka krátce orestujeme. Poté zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem a hřebíčkem. Vmícháme sójovou pastu a zvolna cca 10min provaříme. Přidáme kokosové mléko a za stálého míchání vaříme ještě 1-2min.
- Sezamová semínka nasucho opražíme na pánvi. Polévku rozdělíme do misek, posypeme sezamem a ihned podáváme.