Polévka jako pestrá zeleninová směs

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Cibule 3 ks
Citronová tráva 2 ks
Cuketa 2 ks
Hořčičné semínko 1 špetka
Kmín římský 1 špetka
Lilek 2 ks
Olej sezamový 4 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Sezam - semena 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cukety a lilky očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na trojhránky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kousky. Papriku rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na hrubší kousky.
  2. Ve woku rozpálíme olej a zeleninu orestujeme, jednotlivé druhy odděleně. Poté všechnu vložíme zpět do pánve, ochutíme solí, pepřem, hořčičným semínkem a římským kmínem.
  3. Bylinky omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. Přidáme je k zelenině a zalijeme vývarem. Zvolna 2-3min provaříme. Sezamová semínka nasucho opražíme na pánvi.
  4. Polévku rozdělíme do misek, posypeme sezamem a podáváme.