Polévka jako pestrá zeleninová směs
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Citronová tráva |
2 ks |
Cuketa |
2 ks |
Hořčičné semínko |
1 špetka |
Kmín římský |
1 špetka |
Lilek |
2 ks |
Olej sezamový |
4 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Sezam - semena |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cukety a lilky očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na trojhránky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kousky. Papriku rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na hrubší kousky.
- Ve woku rozpálíme olej a zeleninu orestujeme, jednotlivé druhy odděleně. Poté všechnu vložíme zpět do pánve, ochutíme solí, pepřem, hořčičným semínkem a římským kmínem.
- Bylinky omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. Přidáme je k zelenině a zalijeme vývarem. Zvolna 2-3min provaříme. Sezamová semínka nasucho opražíme na pánvi.
- Polévku rozdělíme do misek, posypeme sezamem a podáváme.