Sicilský květákový salát

Ingredience


Balsamico ocet 2 kávová lžička
Citronová kůra 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hrozinky 30 g
Květák 1 ks
Mandle 20 g
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 špetka
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na růžičky rozdělíme květák a stonek nakrájíme na velké kousky.
  2. V osolené vodě vaříme 3 minuty a poté scedíme.
  3. K zálivce použijeme sklenici se šroubovacím víkem, do které vložíme citronovou šťávu, kajenský pepř, skořici, ocet, olej, cukr, sůl a pepř. Uzavřeme a zatřepeme.
  4. Zálivku nalijeme na květák a promícháme. Dáme na hodinu vychladit.
  5. Vroucí vodou zalijeme rozinky, aby byly ponořené a necháme je máčet. Slijeme a nasekáme nahrubo.
  6. Rozdělíme květák do 4 salátových misek, posypeme rozinkami, mandlemi, citronovou kůrou a petrželí a zlehka promícháme.