Sicilský květákový salát
Ingredience
Balsamico ocet |
2 kávová lžička |
Citronová kůra |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hrozinky |
30 g |
Květák |
1 ks |
Mandle |
20 g |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 75 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na růžičky rozdělíme květák a stonek nakrájíme na velké kousky.
- V osolené vodě vaříme 3 minuty a poté scedíme.
- K zálivce použijeme sklenici se šroubovacím víkem, do které vložíme citronovou šťávu, kajenský pepř, skořici, ocet, olej, cukr, sůl a pepř. Uzavřeme a zatřepeme.
- Zálivku nalijeme na květák a promícháme. Dáme na hodinu vychladit.
- Vroucí vodou zalijeme rozinky, aby byly ponořené a necháme je máčet. Slijeme a nasekáme nahrubo.
- Rozdělíme květák do 4 salátových misek, posypeme rozinkami, mandlemi, citronovou kůrou a petrželí a zlehka promícháme.