Míchaný salát z řepy a hrušek

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Červená řepa 225 g
Česnek 1 stroužek
Hrušky 2 ks
Med včelí 1 kávová lžička
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olej z vlašských ořechů 4 polévková lžíce
Ořechy vlašské 50 g
Pažitka 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát hlávkový 200 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předehřejeme troubu na nejvyšší stupeň.
  2. Bylinky, ořechový olej, ocet, česnek a med dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Osolíme a opepříme.
  3. Na plech rozložíme vlašské ořechy a 3 minuty dozlatova grilujeme, přičemž otáčíme.
  4. Salát a plátky řepy a hrušky rozdělíme na talířky, posypeme ořechy a nastrouháme navrch parmazán.
  5. Přelijeme salát zálivkou a ozdobíme stonky pažitky.