Vepřové kotlety s jablky
Ingredience
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Jablka |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety otřeme vlhkou utěrkou a rozpícháme je vidličkou. Osolíme je a opepříme po obou stranách.
- Kotlety vložíme do pekáče s rozpuštěným sádlem.
- Jablka oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Na každou kotletu položíme polovinu jablka a mírně posypeme cukrem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30-40 minut. Kotlety často poléváme vypečenou šťávou.
- Podáváme s bramborovou kaší.