Vepřové kotlety s jablky

Ingredience


Cukr krupice 2 kávová lžička
Jablka 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové kotlety 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety otřeme vlhkou utěrkou a rozpícháme je vidličkou. Osolíme je a opepříme po obou stranách.
  2. Kotlety vložíme do pekáče s rozpuštěným sádlem.
  3. Jablka oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Na každou kotletu položíme polovinu jablka a mírně posypeme cukrem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30-40 minut. Kotlety často poléváme vypečenou šťávou.
  4. Podáváme s bramborovou kaší.