Salát z chřestu a rajčat s okurkovou zálivkou
Ingredience
Chřest bílý |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1.5 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Zakysaná smetana |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme zálivku - smícháme okurku s cibulí a osolíme.
- Vložíme směs do síta a necháme hodinu okapávat. Potom opláchneme ve studené vodě a necháme oschnout.
- V mixéru rozmixujeme a přidáváme sůl, pepř, citronovou šťávu, zakysanou smetanu a olej, dokud nevznikne jemná zálivka. Vmícháme kopr a směs dáme do lednice.
- Uvaříme chřest a nakrájíme na kousky 4cm.
- Na proužky nakrájíme rajčata.
- Smícháme se zálivkou a rozdělíme na talíře ozdobené salátem.