Salát z chřestu a rajčat s okurkovou zálivkou

Ingredience


Chřest bílý 2 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1.5 polévková lžíce
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Olej stolní 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 špetka
Zakysaná smetana 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme zálivku - smícháme okurku s cibulí a osolíme.
  2. Vložíme směs do síta a necháme hodinu okapávat. Potom opláchneme ve studené vodě a necháme oschnout.
  3. V mixéru rozmixujeme a přidáváme sůl, pepř, citronovou šťávu, zakysanou smetanu a olej, dokud nevznikne jemná zálivka. Vmícháme kopr a směs dáme do lednice.
  4. Uvaříme chřest a nakrájíme na kousky 4cm.
  5. Na proužky nakrájíme rajčata.
  6. Smícháme se zálivkou a rozdělíme na talíře ozdobené salátem.