Lilková musaka s masem

Ingredience


Cibule 1 ks
Lilek 4 ks
Mléko polotučné 0.25 l
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tuk 70 g
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové maso mleté 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky nakrájíme na plátky a vložíme je na 1 hodinu do osolené vody. Potom je smažíme na tuku dočervena.
  2. Mleté maso podusíme na zpěněné, jemně nakrájené cibuli s trochou vody. Osolíme, opepříme, přidáme papriku a a rozmačkaná rajčata.
  3. Do vymazané zapékací mísy klademe střídavě vrstvu lilků a vrstvu masa, navrch dáme lilky. Pečeme dozlatova, zalijeme mlékem s vejci a dopečeme.