Rýžové nudle se špenátem a tykví
Ingredience
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Nudle rýžové |
250 g |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
8 polévková lžíce |
Sezam - semena |
2 polévková lžíce |
Špenát listový čerstvý |
100 g |
Tykev |
600 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tykev oloupeme, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na nudličky. Špenát očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
- Nudle za stálého míchání uvaříme ve vodě, vyjmeme a zchladíme pod tekoucí studenou vodou.
- Ve woku rozpálíme olej a orestujeme tykev. Přidáme med, sójovou omáčku a opékáme dokud tekutina nezhoustne na sirup. Poté zlehka vmícháme rýžové nudle a špenát a restujeme až špenát změkne.
- Rozdělíme na talíře a podáváme posypané sezamovými semínky.