Rýžové nudle se špenátem a tykví

Ingredience


Med včelí 2 polévková lžíce
Nudle rýžové 250 g
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 8 polévková lžíce
Sezam - semena 2 polévková lžíce
Špenát listový čerstvý 100 g
Tykev 600 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tykev oloupeme, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na nudličky. Špenát očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
  2. Nudle za stálého míchání uvaříme ve vodě, vyjmeme a zchladíme pod tekoucí studenou vodou.
  3. Ve woku rozpálíme olej a orestujeme tykev. Přidáme med, sójovou omáčku a opékáme dokud tekutina nezhoustne na sirup. Poté zlehka vmícháme rýžové nudle a špenát a restujeme až špenát změkne.
  4. Rozdělíme na talíře a podáváme posypané sezamovými semínky.