Rýžové nudle s paprikou, česnekem a korejskou omáčkou
Ingredience
Koriandr čerstvý |
6 ks |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Nudle rýžové |
250 g |
Ocet rýžový |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
4 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Paprika žlutá |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme, zchladíme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat na sítě.
- Papriky očistíme, odstraníme semena a nakrájíme na kostičky. Koriandr propláchneme a lístky nakrájíme na jemné nudličky.
- Ve woku rozpálíme olej a zprudka na něm orestujeme papriky a koriandr. Poté přimícháme rýžové nudle, ochutíme rybí omáčkou, medem a octem.
- Promícháme a ihned podáváme.