Jehněčí po francouzsku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Jehněčí maso |
700 g |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
250 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso hrubě umeleme, opepříme a vložíme na 5 minut na olej smíchaný s kouskem másla.
- Přidáme 2 nakrájené cibulky, 2 stroužky česneku utřeného se solí a osmažíme dorůžova. Poprášíme moukou a za stálého míchání přilijeme šálek vody a přidáme lžíci rajčatového protlaku. Spojíme s masem a dusíme na mírném ohni asi 15 minut.