Jehněčí po francouzsku

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Jehněčí maso 700 g
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej olivový 250 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso hrubě umeleme, opepříme a vložíme na 5 minut na olej smíchaný s kouskem másla.
  2. Přidáme 2 nakrájené cibulky, 2 stroužky česneku utřeného se solí a osmažíme dorůžova. Poprášíme moukou a za stálého míchání přilijeme šálek vody a přidáme lžíci rajčatového protlaku. Spojíme s masem a dusíme na mírném ohni asi 15 minut.