Kuřecí prsíčka na másle s jablky ( minutka )
Ingredience
Jablka |
1000 g |
Kuřecí prsa |
1000 g |
Mandle |
50 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Sůl |
30 g |
Tuk |
100 g |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Kuřecí prsíčka opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a na horkém tuku lehce osmahneme. Přidáme polovinu dávky másla, promícháme a krátce podusíme.
- Na zbylém másle podusíme oloupaná, jadřinců zbavená jablka nakrájená na terče a zastříkneme vínem.
- Plátky masa obložíme jablky, přelijeme zbylou šťávou z jablek a posypeme praženými mandlemi nakrájenými na nudličky.
- Ihned podáváme.