Pivní kuřecí křidýlka
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Citronová šťáva |
120 ml |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Kuřecí křídla |
1 kg |
Máslo arašídové |
120 g |
Melasa |
250 ml |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
600 ml |
Sůl |
1 špetka |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z kuřecích křídel odřízneme špičky a rozložíme je do pekáče.
- V kastrolu smícháme pivo, melasu, arašídové máslo, citronovou šťávu, worcesterskou omáčku a hořčici, osolíme, zaprášíme chilli kořením, přivedeme k varu a 15min povaříme. Horkou směsí zalijeme křidýlka a necháme půl hodiny marinovat.
- Troubu předehřejeme na 200C, vložíme maso a pečeme cca 20min.
- Podáváme např. s rýží a vypečenou šťávou. Můžeme doplnit řapíkatým celerem a zelenou petrželkou.