Pivní kuřecí křidýlka

Ingredience


Chilli koření mleté 1 špetka
Citronová šťáva 120 ml
Hořčice 1 polévková lžíce
Kuřecí křídla 1 kg
Máslo arašídové 120 g
Melasa 250 ml
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 600 ml
Sůl 1 špetka
Worcester (worcesterská omáčka) 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z kuřecích křídel odřízneme špičky a rozložíme je do pekáče.
  2. V kastrolu smícháme pivo, melasu, arašídové máslo, citronovou šťávu, worcesterskou omáčku a hořčici, osolíme, zaprášíme chilli kořením, přivedeme k varu a 15min povaříme. Horkou směsí zalijeme křidýlka a necháme půl hodiny marinovat.
  3. Troubu předehřejeme na 200C, vložíme maso a pečeme cca 20min.
  4. Podáváme např. s rýží a vypečenou šťávou. Můžeme doplnit řapíkatým celerem a zelenou petrželkou.