Vepřová žebírka na zelí s pivem
Ingredience
Anglická slanina |
6 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
200 ml |
Kmín celý |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová žebra |
1 kg |
Zelí červené - sterilizované |
0.5 kg |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V širokém kastrolu nejprve na středním plameni vyškvaříme nakrájenou slaninu. Na ní poté z obou stran opečeme žebírka zaprášená moukou.
- Vyjmeme, do tuku vložíme nakrájenou cibuli a orestuejem. Zalijeme pivem, vývarem a vmícháme zelí, které jsme scedili a propláchli.
- Vrátíme zpět maso i se šťávou, okořeníme a v troubě předehřáté na 180C pečeme asi 40min, až bude maso měkké a křehké.