Vepřová žebírka na zelí s pivem

Ingredience


Anglická slanina 6 ks
Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 200 ml
Kmín celý 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 200 ml
Sůl 1 špetka
Vepřová žebra 1 kg
Zelí červené - sterilizované 0.5 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V širokém kastrolu nejprve na středním plameni vyškvaříme nakrájenou slaninu. Na ní poté z obou stran opečeme žebírka zaprášená moukou.
  2. Vyjmeme, do tuku vložíme nakrájenou cibuli a orestuejem. Zalijeme pivem, vývarem a vmícháme zelí, které jsme scedili a propláchli.
  3. Vrátíme zpět maso i se šťávou, okořeníme a v troubě předehřáté na 180C pečeme asi 40min, až bude maso měkké a křehké.