Španělský salát z mrkve a krevet

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Kmín celý 1 polévková lžíce
Krevety tygří - loupané 500 g
Mrkev kořen 700 g
Ocet vinný 50 ml
Olej olivový 50 ml
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 0.5 ks
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oškrábeme a na šikmé plátky nakrájíme mrkev.
  2. Vložíme do vařící vody s trochou solí a 4 minuty vaříme, pak slijeme
  3. Česnek oloupeme a s rozmarýnem roztlučeme v hmoždíři.
  4. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, přidáme směs česneku a rozmarýnu, kmín a papriku a pár minut smažíme.
  5. Odstavíme a vmícháme zbylý olej a vinný ocet. Osolíme a opepříme.
  6. Plátky mrkve a vařené krevety dáme do teplé česnekové zálivky s rozmarýnem.
  7. Dáme na 4 hodiny do lednice, poté podáváme ozdobený petrželí.