Španělský salát z mrkve a krevet
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Kmín celý |
1 polévková lžíce |
Krevety tygří - loupané |
500 g |
Mrkev kořen |
700 g |
Ocet vinný |
50 ml |
Olej olivový |
50 ml |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
0.5 ks |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oškrábeme a na šikmé plátky nakrájíme mrkev.
- Vložíme do vařící vody s trochou solí a 4 minuty vaříme, pak slijeme
- Česnek oloupeme a s rozmarýnem roztlučeme v hmoždíři.
- V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, přidáme směs česneku a rozmarýnu, kmín a papriku a pár minut smažíme.
- Odstavíme a vmícháme zbylý olej a vinný ocet. Osolíme a opepříme.
- Plátky mrkve a vařené krevety dáme do teplé česnekové zálivky s rozmarýnem.
- Dáme na 4 hodiny do lednice, poté podáváme ozdobený petrželí.