Salát s marinovaným kuřetem a hruškami
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Chilli omáčka |
1 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Hřebíček |
3 ks |
Hrozinky |
45 g |
Hrušky sušené |
200 g |
Kuře |
1 ks |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Okurka salátová |
2 ks |
Olej olivový |
125 ml |
Oříšky piniové |
2 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
125 ml |
Salát hlávkový |
510 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Vykostíme uvařené kuře.
- Naso nakrájíme na drobné kousky a dáme do nekovové misky.
- Navrch dáme sušené hrušky.
- Smícháme suroviny na marinádu a nalijeme na kuře.
- Dáme do lednice na 2 hodiny.
- Na servírovací tác položíme salátové listy, kuřecí maso a hrušky.
- Zbytek marinády promícháme s trochou oleje a salát pokapeme.