Salát s marinovaným kuřetem a hruškami

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Chilli omáčka 1 kávová lžička
Cibule 1 ks
Hřebíček 3 ks
Hrozinky 45 g
Hrušky sušené 200 g
Kuře 1 ks
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Okurka salátová 2 ks
Olej olivový 125 ml
Oříšky piniové 2 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 125 ml
Salát hlávkový 510 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykostíme uvařené kuře.
  2. Naso nakrájíme na drobné kousky a dáme do nekovové misky.
  3. Navrch dáme sušené hrušky.
  4. Smícháme suroviny na marinádu a nalijeme na kuře.
  5. Dáme do lednice na 2 hodiny.
  6. Na servírovací tác položíme salátové listy, kuřecí maso a hrušky.
  7. Zbytek marinády promícháme s trochou oleje a salát pokapeme.