Okra s rajčaty a koriandrem
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Okra - Ibišek jedlý |
500 g |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Seřízneme tvrdou vnější část špičaté horní strany okry tak, abychom nepoškodili vnitřek.
- Nakrájíme omytou a osušenou okurku na kousky.
- V jedné vrstvě rozložíme na talíř a octem pokapeme.
- Necháme uležet 20 minut.
- Přidáme cukr, rajčata, sůl, bobkový list, pepř a koriandr. Promícháme a 35 minut dusíme.
- Okru prohrábneme, vyjmeme bobkový list a podáváme.