Okra s rajčaty a koriandrem

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Okra - Ibišek jedlý 500 g
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Seřízneme tvrdou vnější část špičaté horní strany okry tak, abychom nepoškodili vnitřek.
  2. Nakrájíme omytou a osušenou okurku na kousky.
  3. V jedné vrstvě rozložíme na talíř a octem pokapeme.
  4. Necháme uležet 20 minut.
  5. Přidáme cukr, rajčata, sůl, bobkový list, pepř a koriandr. Promícháme a 35 minut dusíme.
  6. Okru prohrábneme, vyjmeme bobkový list a podáváme.