Zapečený lilek s rajčaty
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Lilek |
1 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
6 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
3 polévková lžíce |
Tymián sušený |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do cedníku rozložíme ve vrstvách plátky lilku, každou vrstvu posolíme a necháme 30 minut stát. Opláchneme a osušíme.
- Na 200 stupňů předehřejeme troubu.
- 2 lžíce oleje rozehřejeme v pánvi, přidáme plátky lilku a 3 minuty z každé strany smažíme, dokud nezměknou a nezezlátnou.
- Vyndáme a dáme stranou.
- Ve stejné pánvi rozehřejeme lžíci oleje, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a 4 minuty smažíme.
- Do zapékací mísy vrstvíme rajčata, lilek a cibuli a každou vrstvu osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
- Pokračujeme, dokud nám nezbyde žádná zelenina.
- Zakápneme zbylým olejem a 20 minut pečeme.
- Posypeme strouhaným sýrem a 10 minut pečeme dozlatova.