Lasagne se špenátem, ricottou a fontinou
Ingredience
Máslo čerstvé |
50 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Špenát listový čerstvý |
450 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Fontina |
40 g |
Sýr Parmezán |
40 g |
Sýr Ricotta |
250 g |
Těstoviny Lasagne |
175 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na 200 stupňů předehřejeme troubu.
- Umyjeme špenát a morký vložíme do hrnce a vaříme 5 minut pod pokličkou.
- Slijeme, propláchneme studenou vodou a vymačkáme přebytečnou tekutinu.
- Nasekáme.
- Ve velkém hrnci s osolenou vodou uvaříme lasagne. Slijeme a osušíme.
- Máslem vymažeme zapékací misku.
- V míse smícháme špenát, sýr fontina, parmazán, riccotu, smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek.
- Dno misky pokryjeme vrstvou lasagní a navrch dáme 3 lžíce špenátové směsi.
- Končíme špenátovou vrstvou.
- Potřeme rozpuštěným máslem a 30 minut pečeme dozlatova.