Lasagne se špenátem, ricottou a fontinou

Ingredience


Máslo čerstvé 50 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Špenát listový čerstvý 450 g
Sůl 1 špetka
Sýr Fontina 40 g
Sýr Parmezán 40 g
Sýr Ricotta 250 g
Těstoviny Lasagne 175 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na 200 stupňů předehřejeme troubu.
  2. Umyjeme špenát a morký vložíme do hrnce a vaříme 5 minut pod pokličkou.
  3. Slijeme, propláchneme studenou vodou a vymačkáme přebytečnou tekutinu.
  4. Nasekáme.
  5. Ve velkém hrnci s osolenou vodou uvaříme lasagne. Slijeme a osušíme.
  6. Máslem vymažeme zapékací misku.
  7. V míse smícháme špenát, sýr fontina, parmazán, riccotu, smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek.
  8. Dno misky pokryjeme vrstvou lasagní a navrch dáme 3 lžíce špenátové směsi.
  9. Končíme špenátovou vrstvou.
  10. Potřeme rozpuštěným máslem a 30 minut pečeme dozlatova.