Bucatini s kapary a olivami
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Kapary sterilované |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Olivy černé |
100 g |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
45 g |
Těstoviny Bucatini |
500 g |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bucatini vaříme ve velkém hrnci v dobře osolené vodě. Po změknutí je scedíme a propláchneme.
- Na velké pánvi na středním ohni na oleji /extra panenský/ orestujeme česnek s petrželí /obě suroviny jemně nasekané/. Až začne česnek měnit barvu vmícháme olivy /jemně nasekané/a kapary a na mírném ohni podusíme asi 2-3 minuty.
- Scezené těstoviny přidáme do rendlíku a asi 2 minuty je na středním ohni mícháme s kapary a olivami.
- Vše přendáme do nahřáté mísy,posypeme nastrouhaným sýrem a můžeme podávat.