Bucatini s kapary a olivami

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Kapary sterilované 3 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Olivy černé 100 g
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 45 g
Těstoviny Bucatini 500 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bucatini vaříme ve velkém hrnci v dobře osolené vodě. Po změknutí je scedíme a propláchneme.
  2. Na velké pánvi na středním ohni na oleji /extra panenský/ orestujeme česnek s petrželí /obě suroviny jemně nasekané/. Až začne česnek měnit barvu vmícháme olivy /jemně nasekané/a kapary a na mírném ohni podusíme asi 2-3 minuty.
  3. Scezené těstoviny přidáme do rendlíku a asi 2 minuty je na středním ohni mícháme s kapary a olivami.
  4. Vše přendáme do nahřáté mísy,posypeme nastrouhaným sýrem a můžeme podávat.