Kuře na rajčatech s vínem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Kuře |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kuře rozpůlíme, odkrojíme křídla s stehýnka a půlky překrojíme.
- V katrole vyškvaříme nakrájenou slaninu a přidáme máslo. Osolené a opepřené porce kuřete na tuku po obou stranách osmahneme dozlatova. Přidáme nasekaný česnek, protlak zředěný vínem, promícháme a podle potřeby podléváme vývarem.