Kuře na červeném víně
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Karotka |
1 ks |
Kuře |
1 ks |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
10 g |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
50 g |
Víno červené |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme marinádu z oleje, cibule, česneku, bobkového listu, vína a soli.
- Omyté kuře rozdělíme na čtvrtky a necháme marinovat 24 hodin.
- V kastrole na oleji osmahneme jemně nakrájenou šunku, přidáme nakrájená rajčata a karotku a po chvíli zalijeme zbylým vínem. Do omáčky vložíme porce kuřete.
- Dusíme pod pokličkou doměkka.