Kuře na červeném víně

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Karotka 1 ks
Kuře 1 ks
Olej stolní 2 polévková lžíce
Petržel - nať 10 g
Rajčata 3 ks
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 50 g
Víno červené 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme marinádu z oleje, cibule, česneku, bobkového listu, vína a soli.
  2. Omyté kuře rozdělíme na čtvrtky a necháme marinovat 24 hodin.
  3. V kastrole na oleji osmahneme jemně nakrájenou šunku, přidáme nakrájená rajčata a karotku a po chvíli zalijeme zbylým vínem. Do omáčky vložíme porce kuřete.
  4. Dusíme pod pokličkou doměkka.