Spagetti s černými lanýži
Ingredience
Ančovička - filety |
4 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Lanýž |
150 g |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špagety, Makarony |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Špagety dáme vařit do velkého hrnce v dostatečném množství vody,kterou osolíme.
- Omyjeme dobře lanýže, pečlivě je oškrábeme na povrchu.Pak je osušíme a najemno nastrouháme.Na malé pánvi se silným dnem rozpálíme olej.Pánev sundáme z ohně a přidáme lanýže.Zamícháme.Pánev vrátíme na oheň a přidáme česnek s ančovičkami - ty rozmačkáme vidličkou, aby se rozpadly v oleji.Vše dobře promícháme /pozor, aby se česnek nepřipálil a olej nezačal vřít/.Sundáme z ohně a podle chuti dochutíme solí a pepřem.
- Uvařené těstoviny scedíme a dáme do vyhřáté mísy.Přelijeme je lanýžovou omáčkou,dobře promícháme a můžeme podávat.