Spagetti s černými lanýži

Ingredience


Ančovička - filety 4 ks
Česnek 2 stroužek
Lanýž 150 g
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Špagety, Makarony 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špagety dáme vařit do velkého hrnce v dostatečném množství vody,kterou osolíme.
  2. Omyjeme dobře lanýže, pečlivě je oškrábeme na povrchu.Pak je osušíme a najemno nastrouháme.Na malé pánvi se silným dnem rozpálíme olej.Pánev sundáme z ohně a přidáme lanýže.Zamícháme.Pánev vrátíme na oheň a přidáme česnek s ančovičkami - ty rozmačkáme vidličkou, aby se rozpadly v oleji.Vše dobře promícháme /pozor, aby se česnek nepřipálil a olej nezačal vřít/.Sundáme z ohně a podle chuti dochutíme solí a pepřem.
  3. Uvařené těstoviny scedíme a dáme do vyhřáté mísy.Přelijeme je lanýžovou omáčkou,dobře promícháme a můžeme podávat.