Skopový guláš

Ingredience


Cibule 2 ks
Karotka 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Paprika zelená 4 ks
Petržel - nať 1 ks
Rajčata 4 ks
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Skopová plec 750 g
Sůl 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso osušíme a nakrájíme na menší kostky.
  2. Tuk rozehřejeme v kastrole a rozkrájené maso na něm opečeme. Opečené maso vyjmeme na talíř a na tuku osmahneme na drobno nakrájenou karotku s cibulí. Osmahnutou zeleninu zaprášíme moukou, osmahneme, přimícháme sladkou papriku a zalijeme vývarem. Následně k zelenině přidáme již opečené maso, osolíme a dusíme téměř do měkka.
  3. Očištěné a semen zbavené papriky nakrájíme na proužky, přidáme k téměř měkkému masu, chvilku podusíme, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata. Guláš zapečeme v troubě.
  4. Hotový guláš posypeme nasekanou petrželovou natí.
  5. Jako přílohy podáváme rýži nebo chléb.