Skopový guláš
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Karotka |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Paprika zelená |
4 ks |
Petržel - nať |
1 ks |
Rajčata |
4 ks |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Skopová plec |
750 g |
Sůl |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso osušíme a nakrájíme na menší kostky.
- Tuk rozehřejeme v kastrole a rozkrájené maso na něm opečeme. Opečené maso vyjmeme na talíř a na tuku osmahneme na drobno nakrájenou karotku s cibulí. Osmahnutou zeleninu zaprášíme moukou, osmahneme, přimícháme sladkou papriku a zalijeme vývarem. Následně k zelenině přidáme již opečené maso, osolíme a dusíme téměř do měkka.
- Očištěné a semen zbavené papriky nakrájíme na proužky, přidáme k téměř měkkému masu, chvilku podusíme, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata. Guláš zapečeme v troubě.
- Hotový guláš posypeme nasekanou petrželovou natí.
- Jako přílohy podáváme rýži nebo chléb.