Špagety s rajčatovým pestem

Ingredience


Balsamico ocet 2 polévková lžíce
Bazalka 2 polévková lžíce
Cukr krupice 1 kávová lžička
Mandle 50 g
Oříšky piniové 60 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 100 g
Špagety, Makarony 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 80 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V osolené vodě asi 5 minut povaříme rajčata, vyjmeme je a necháme okapat.150 ml vody, ve které se rajčata vařila si dáme stranou.
  2. Na pánvi osmažíme bez tuku a dozlatova piniová jádra a mandle. Spolu s vařenými rajčaty a nastrouhaným parmezánem je najemno rozmixujeme. Do mixované směsi postupně přiléváme vodu z rajčat.
  3. Bazalku 1 svazek a petrželku 1/2 svazku opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Vmícháme do pesta, osolíme, opepříme a dochutíme cukrem a balzamikovým octem ( 1-2 p.l).
  4. Špagety uvaříme dle návodu na obalu, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.Smícháme s pestem a můžeme podávat.