Špagety s rajčatovým pestem
Ingredience
Balsamico ocet |
2 polévková lžíce |
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Mandle |
50 g |
Oříšky piniové |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
100 g |
Špagety, Makarony |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
80 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V osolené vodě asi 5 minut povaříme rajčata, vyjmeme je a necháme okapat.150 ml vody, ve které se rajčata vařila si dáme stranou.
- Na pánvi osmažíme bez tuku a dozlatova piniová jádra a mandle. Spolu s vařenými rajčaty a nastrouhaným parmezánem je najemno rozmixujeme. Do mixované směsi postupně přiléváme vodu z rajčat.
- Bazalku 1 svazek a petrželku 1/2 svazku opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Vmícháme do pesta, osolíme, opepříme a dochutíme cukrem a balzamikovým octem ( 1-2 p.l).
- Špagety uvaříme dle návodu na obalu, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.Smícháme s pestem a můžeme podávat.