Bucatini s pancettou a ostrou tomatovou omáčkou
Ingredience
Chilli paprička sušená |
1 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pancetta |
180 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
750 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
60 g |
Těstoviny Bucatini |
500 g |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Bucatini uvaříme v osolené vodě ve velkém hrnci do změknutí.
- Pancettu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno a dáme restovat na pánev na olej /extra panenský/.Až zesklovatí přidáme konzervovaná nakrájená rajčata a vločky červené papričky.Restujeme asi 15 minut na mírném ohni.
- Scezené těstoviny přidáme na pánev a dvě minuty mícháme při střední teplotě.Vše přendáme do nahřáté mísy a posypeme nastrouhaným pecorinem. Podáváme horké.