Bucatini s pancettou a ostrou tomatovou omáčkou

Ingredience


Chilli paprička sušená 1 kávová lžička
Cibule 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pancetta 180 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 750 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 60 g
Těstoviny Bucatini 500 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bucatini uvaříme v osolené vodě ve velkém hrnci do změknutí.
  2. Pancettu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno a dáme restovat na pánev na olej /extra panenský/.Až zesklovatí přidáme konzervovaná nakrájená rajčata a vločky červené papričky.Restujeme asi 15 minut na mírném ohni.
  3. Scezené těstoviny přidáme na pánev a dvě minuty mícháme při střední teplotě.Vše přendáme do nahřáté mísy a posypeme nastrouhaným pecorinem. Podáváme horké.