Hovězí guláš moravský
Ingredience
Brambory |
300 g |
Cibule |
2 ks |
Hovězí maso zadní |
300 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Zelí hlávkové bílé |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na drobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji dorůžova, přidáme mletou papriku, kmín a na kostky nakrájené, tuku zbavené maso, které krátce podusíme. Pak přidáme sůl, rajčatový protlak, zalijeme trochou vody a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby doléváme vodu.
- Když je maso změklé, zaprášíme moukou, přilijeme přiměřenou dávku vody, přidáme nakrájené brambory, hlávkové zelí a společně podusíme, aby vše náležitě změklo. Nakonec ještě podle chuti dosolíme.