Hovězí guláš moravský

Ingredience


Brambory 300 g
Cibule 2 ks
Hovězí maso zadní 300 g
Kmín celý 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Zelí hlávkové bílé 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na drobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji dorůžova, přidáme mletou papriku, kmín a na kostky nakrájené, tuku zbavené maso, které krátce podusíme. Pak přidáme sůl, rajčatový protlak, zalijeme trochou vody a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby doléváme vodu.
  2. Když je maso změklé, zaprášíme moukou, přilijeme přiměřenou dávku vody, přidáme nakrájené brambory, hlávkové zelí a společně podusíme, aby vše náležitě změklo. Nakonec ještě podle chuti dosolíme.