Švédská roštěnka

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí maso zadní 150 g
Mléko odtučněné 0.25 l
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Okurky nakládané 1 ks
Olej stolní 1 ks
Pepř černý mletý 1 ks
Sardelová pasta 1 ks
Sůl 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátek zlehka naklepeme, okraj nařízneme, osolíme a opepříme. Rychle ho pak opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji s dorůžova osmahnutou nadrobno nakrájenou cibulkou. Plátek trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka, přičemž ho nezapomeneme otáčet a podle potřeby podlévat. Když je maso měkké, můžeme jej vyjmout, šťávu zaprášíme moukou, přilijeme mléko a za stálého míchání omáčku dovaříme. Před koncem varu přidáme podle chuti sardelovou pastu a na drobné kostičky nakrájené kyselé okurky.