Švédská roštěnka
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
150 g |
Mléko odtučněné |
0.25 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
1 ks |
Olej stolní |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 ks |
Sardelová pasta |
1 ks |
Sůl |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Plátek zlehka naklepeme, okraj nařízneme, osolíme a opepříme. Rychle ho pak opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji s dorůžova osmahnutou nadrobno nakrájenou cibulkou. Plátek trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka, přičemž ho nezapomeneme otáčet a podle potřeby podlévat. Když je maso měkké, můžeme jej vyjmout, šťávu zaprášíme moukou, přilijeme mléko a za stálého míchání omáčku dovaříme. Před koncem varu přidáme podle chuti sardelovou pastu a na drobné kostičky nakrájené kyselé okurky.