Zapečená polenta se smetanou, špenátem a sýrem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Koriandr mletý 0.5 kávová lžička
Mozzarella 150 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Polenta 500 g
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Špenát listový čerstvý 700 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Gorgonzola 50 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na 225 stupňů předehřejeme troubu.
  2. Rozehřejeme na pánvi olej. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a mletý koriandr a 5 minut smažíme na mírném ohni, dokud cibule nezměkne.
  3. Minutu blanšírujeme špenát ve vroucí vodě s trochou soli, opláchneme studenou vodou, slijeme a odstraníme přebytečnou tekutinu.
  4. Smícháme v hrnci špenát se smetanou, gorgonzolou, solí, muškátovým oříškem a pepřem. Přivedeme k varu a přendáme do zapékací mísy.
  5. Plátky polenty a mozarelly navršíme na špenátovou směs a pevně přitiskneme na špenát.
  6. 15 minut pečeme, dokud nezačne pokrm bublat.
  7. Položíme na rozpálený gril a 2 minuty grilujeme dozlatova.