Pizza supréme s mozzarellou
Ingredience
Artyčoky |
400 g |
Bazalka |
1 kávová lžička |
Česnek |
1 stroužek |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Lilek |
1 ks |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Mozzarella |
375 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
1 ks |
Salám měkký |
125 g |
Voda pitná |
125 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do ohnivzdorné misky vložíme papriku, lilek a vodu.
- Zakryjeme misku a na 20 minut dáme do předehřáté trouby na 220 stupňů.
- Sundáme poklici a necháme vychladnout.
- Smícháme v míse mouku s česnekem, mlékem, oregánem a olejem. Zpracujeme měkkou hmotu.
- Přemístíme na pracovní plochu a zpracujeme v hladké těsto.
- Těsto rozválíme, aby se vešlo do formy na pizzu.
- Umyjeme papriku, odstraníme semínka a slupku a na silnější plátky nakrájíme.
- Z rozkrojeného lilku vydlabeme dužinu a vložíme do mísy.
- Smícháme s rajčatovým protlakem a směs rozprostřeme na pizzu. Navršíme zbylé přísady a posypeme sýrem.
- Pečeme 25 minut, dokud se sýr nerozteče.