Pizza supréme s mozzarellou

Ingredience


Artyčoky 400 g
Bazalka 1 kávová lžička
Česnek 1 stroužek
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Lilek 1 ks
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Mozzarella 375 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata 1 ks
Salám měkký 125 g
Voda pitná 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do ohnivzdorné misky vložíme papriku, lilek a vodu.
  2. Zakryjeme misku a na 20 minut dáme do předehřáté trouby na 220 stupňů.
  3. Sundáme poklici a necháme vychladnout.
  4. Smícháme v míse mouku s česnekem, mlékem, oregánem a olejem. Zpracujeme měkkou hmotu.
  5. Přemístíme na pracovní plochu a zpracujeme v hladké těsto.
  6. Těsto rozválíme, aby se vešlo do formy na pizzu.
  7. Umyjeme papriku, odstraníme semínka a slupku a na silnější plátky nakrájíme.
  8. Z rozkrojeného lilku vydlabeme dužinu a vložíme do mísy.
  9. Smícháme s rajčatovým protlakem a směs rozprostřeme na pizzu. Navršíme zbylé přísady a posypeme sýrem.
  10. Pečeme 25 minut, dokud se sýr nerozteče.