Polévka hráškový krém

Ingredience


Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 400 g
Mléko polotučné 300 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 120 g
Pepř černý mletý 0.3 g
Polévkové koření 13.3 g
Tuk 66.6 g
Voda pitná 1600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji postupně zalijeme vlažnou vodou a uvedeme do varu. Přidáme pepř a za občasného prošlehání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
  2. Potom přidáme umletý nebo prolisovaný hrášek, přilijeme mléko a znovu krátce povaříme.
  3. Nakonec polévku procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a důkladně povaříme.