Polévka hráškový krém
Ingredience
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
400 g |
Mléko polotučné |
300 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g |
Pepř černý mletý |
0.3 g |
Polévkové koření |
13.3 g |
Tuk |
66.6 g |
Voda pitná |
1600 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji postupně zalijeme vlažnou vodou a uvedeme do varu. Přidáme pepř a za občasného prošlehání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
- Potom přidáme umletý nebo prolisovaný hrášek, přilijeme mléko a znovu krátce povaříme.
- Nakonec polévku procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a důkladně povaříme.