Sváteční uzená pečeně

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 0.5 ks
Cibule 1 ks
Hovězí maso zadní 750 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Muškátový oříšek 3 špetka
Nové koření celé 4 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel kořen 1 ks
Slanina vepřová 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Uzená vepřová krkovička 1 kg
Víno červené 0.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uzené maso nakrájíme mezi žebry na plátky tak, aby nám zůstal kus v celku.
  2. Hovězí maso nakrájíme na tenké řízky, protkneme jej slaninou a vkládáme je vždy mezi 2 uzené kotlety. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým květem.
  3. Potom zavážeme a ztáhneme celý kus nití.
  4. Rozpálíme si tuk v pekáčku, vložíme do něj připravené plátky zeleniny, svázaný kus masa, okořeníme a pečeme.
  5. Po upečení maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zředíme ji horkou vodou a vínem, krátce povaříme a přecedíme na maso.