Sváteční uzená pečeně
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
0.5 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
750 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Muškátový oříšek |
3 špetka |
Nové koření celé |
4 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel kořen |
1 ks |
Slanina vepřová |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Uzená vepřová krkovička |
1 kg |
Víno červené |
0.5 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uzené maso nakrájíme mezi žebry na plátky tak, aby nám zůstal kus v celku.
- Hovězí maso nakrájíme na tenké řízky, protkneme jej slaninou a vkládáme je vždy mezi 2 uzené kotlety. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým květem.
- Potom zavážeme a ztáhneme celý kus nití.
- Rozpálíme si tuk v pekáčku, vložíme do něj připravené plátky zeleniny, svázaný kus masa, okořeníme a pečeme.
- Po upečení maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zředíme ji horkou vodou a vínem, krátce povaříme a přecedíme na maso.