Rizoto ze skopového masa

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 1 ks
Hřebíček 2 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Muškátový květ 1 špetka
Pepř černý celý 4 ks
Rýže dušená 250 g
Skopová plec 600 g
Sůl 1 ks
Sýr Parmezán 50 g
Zelenina kořenová 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené maso nakrájíme na drobné kousky, naklepeme a osolíme.
  2. Rozehřejeme polovinu másla, osmahneme a podusíme na něm nakrájenou kořenovou zeleninu spolu s nakrájenou cibulí. Na tento základ přidáme připravené maso, opečeme po obou stranách, podlijeme a dusíme do měkka.
  3. Přebranou rýži otřeme, opražíme dozlatova na druhé části másla, zalijeme do roviny vývarem a dusíme do měkka.
  4. Jakmile je maso i rýže měkké, smícháme vše v míse.
  5. Naběračkou tvarujeme rizoto do úhledných kopečků, které posypeme strouhaným sýrem a podáváme k němu bílou bešamelovou omáčku.