Rizoto ze skopového masa
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
1 ks |
Hřebíček |
2 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Muškátový květ |
1 špetka |
Pepř černý celý |
4 ks |
Rýže dušená |
250 g |
Skopová plec |
600 g |
Sůl |
1 ks |
Sýr Parmezán |
50 g |
Zelenina kořenová |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené maso nakrájíme na drobné kousky, naklepeme a osolíme.
- Rozehřejeme polovinu másla, osmahneme a podusíme na něm nakrájenou kořenovou zeleninu spolu s nakrájenou cibulí. Na tento základ přidáme připravené maso, opečeme po obou stranách, podlijeme a dusíme do měkka.
- Přebranou rýži otřeme, opražíme dozlatova na druhé části másla, zalijeme do roviny vývarem a dusíme do měkka.
- Jakmile je maso i rýže měkké, smícháme vše v míse.
- Naběračkou tvarujeme rizoto do úhledných kopečků, které posypeme strouhaným sýrem a podáváme k němu bílou bešamelovou omáčku.