Horácké uzené maso

Ingredience


Cibule 60 g
Kmín celý 1 špetka
Majoránka 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 5 g
Sádlo škvařené 30 g
Smetana 16% (pochoutková) 1 dl
Sůl 1 špetka
Vepřová uzená plec 400 g
Zelí kysané 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozkrájíme kysané zelí. Zpěníme na sádle cibuli a přidáme ji k zelí. Osolíme, okmínujeme, vložíme uzené maso, zalijeme a necháme dusit.
  2. Jakmile maso změkne, vyjmeme je a zbytek zahustíme světlou jíškou (do jíšky přidáme mletou papriku). Necháme povařit.
  3. Ochutíme majoránkou, octem a pro zjemnění přidáme smetanu.
  4. Maso naporcujeme a podáváme s houskovým nebo chlupatým knedlíkem.