Horácké uzené maso
Ingredience
Cibule |
60 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Majoránka |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Sádlo škvařené |
30 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
1 dl |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová uzená plec |
400 g |
Zelí kysané |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozkrájíme kysané zelí. Zpěníme na sádle cibuli a přidáme ji k zelí. Osolíme, okmínujeme, vložíme uzené maso, zalijeme a necháme dusit.
- Jakmile maso změkne, vyjmeme je a zbytek zahustíme světlou jíškou (do jíšky přidáme mletou papriku). Necháme povařit.
- Ochutíme majoránkou, octem a pro zjemnění přidáme smetanu.
- Maso naporcujeme a podáváme s houskovým nebo chlupatým knedlíkem.