Skopové karbanátky dušené
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Majoránka |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Skopová plec |
750 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Žemle tuková |
1.5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a šlach zbavené maso nakrájíme přes vlákno na menší kousky a dvakrát je umeleme. Zároveň s masem umeleme žemli namočenou a vymačkanou. Ke směsi přidáme česnek utřený se solí a ostatní koření. Vše řádně zamícháme.
- Prkénko pomoučíme a tvarujeme na něm karbanátky stejně velké. Na rozehřátém másle karbanátky opečeme po všech stranách, poté je podlijeme a zhruba 20 minut dusíme. Karbanátky můžeme také péct v troubě na pekáči. Musíme je však jednou obrátit, aby se dobře propekly z obou stran.