Skopové karbanátky dušené

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Majoránka 1 špetka
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Skopová plec 750 g
Sůl 1 kávová lžička
Žemle tuková 1.5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a šlach zbavené maso nakrájíme přes vlákno na menší kousky a dvakrát je umeleme. Zároveň s masem umeleme žemli namočenou a vymačkanou. Ke směsi přidáme česnek utřený se solí a ostatní koření. Vše řádně zamícháme.
  2. Prkénko pomoučíme a tvarujeme na něm karbanátky stejně velké. Na rozehřátém másle karbanátky opečeme po všech stranách, poté je podlijeme a zhruba 20 minut dusíme. Karbanátky můžeme také péct v troubě na pekáči. Musíme je však jednou obrátit, aby se dobře propekly z obou stran.