Karbanátky ze skopového a vepřového masa

Ingredience


Mléko polotučné 125 ml
Pepř černý mletý 1 ks
Skopová kýta 400 g
Strouhanka 1 ks
Sůl 1 ks
Tuk 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
Vepřová plec 250 ks
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozkrojenou žemli namočíme do mléka.
  2. Očištěné skopové i vepřové maso nakrájíme na kousky a obojí na dvakrát umeleme. Spolu s masem umeleme namočenou a vymačkanou žemli. Směs osolíme, okořeníme a zamícháme žloutky.
  3. Ze směsi vytvarujeme placičky (karbanátky), omočíme je v rozšlehaných bílcích, obalíme ve strouhané housce a usmažíme na tuku dozlatova.
  4. Jako přílohu podáváme brambory posypané petrželovou natí s dušeným špenátem.