Karbanátky ze skopového a vepřového masa
Ingredience
Mléko polotučné |
125 ml |
Pepř černý mletý |
1 ks |
Skopová kýta |
400 g |
Strouhanka |
1 ks |
Sůl |
1 ks |
Tuk |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřová plec |
250 ks |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozkrojenou žemli namočíme do mléka.
- Očištěné skopové i vepřové maso nakrájíme na kousky a obojí na dvakrát umeleme. Spolu s masem umeleme namočenou a vymačkanou žemli. Směs osolíme, okořeníme a zamícháme žloutky.
- Ze směsi vytvarujeme placičky (karbanátky), omočíme je v rozšlehaných bílcích, obalíme ve strouhané housce a usmažíme na tuku dozlatova.
- Jako přílohu podáváme brambory posypané petrželovou natí s dušeným špenátem.