Špagety se slávkami a strouhankou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Mušle slávky |
300 g |
Olej olivový |
115 ml |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Špagety, Makarony |
340 g |
Strouhanka |
55 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
4 polévková lžíce |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vyloupeme slávky a každou nakrájíme na 4 kousky.
- 2 lžíce olivového oleje rozehřejeme v pánvi. Přidáme strouhanku a 3 minuty smažíme, poté odstavíme.
- 5 lžíc oleje rozpálíme v hrnci, přidáme 2 lžíce petržele, česnek a čili a smažíme 2 minuty.
- V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny, pak slijeme, vrátíme do hrnce a promícháme se zbylým olejem.
- Vysypeme slávky do pánve a 30 vteřin smažíme, dokud nezačnou být průhledné. Přilijeme bílé víno a dalších 30 vteřin vaříme, přidáme těstoviny a mícháme minutu.
- Pokrm ozdobíme opraženou strouhankou a zbylou petrželí.