Kuličky z mletého masa v omáčce

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 1 ks
Maso mleté - mix 500 g
Pepř černý celý 5 ks
Pepř černý mletý 1 ks
Petržel - nať 1 ks
Protlak rajčatový 0.5 šálek
Sůl 1 ks
Tuk 1 polévková lžíce
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na kousku tuku osmahneme jemně rozkrájenou cibuli a vychladlou ji přidáme k masu. Maso osolíme, opepříme, přidáme nakrájené žemle a vše opět umeleme. Ze směsi vytvoříme na pomoučeném prkénku kuličky asi 30 mm v průměru veliké. Kuličky opečeme na rozpáleném tuku a přendáme do ohnivzdorného kastrolu.
  2. K upečeným kuličkám přidáme rajčatový protlak, trochu vývaru, nasekaný česnek, sůl, pepř celý, bobkový list a na mírném ohni dusíme zhruba 15 minut.
  3. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí.
  4. Jako přílohy podáváme vařenou rýži nebo brambory.