Kuličky z mletého masa v omáčce
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
1 ks |
Maso mleté - mix |
500 g |
Pepř černý celý |
5 ks |
Pepř černý mletý |
1 ks |
Petržel - nať |
1 ks |
Protlak rajčatový |
0.5 šálek |
Sůl |
1 ks |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na kousku tuku osmahneme jemně rozkrájenou cibuli a vychladlou ji přidáme k masu. Maso osolíme, opepříme, přidáme nakrájené žemle a vše opět umeleme. Ze směsi vytvoříme na pomoučeném prkénku kuličky asi 30 mm v průměru veliké. Kuličky opečeme na rozpáleném tuku a přendáme do ohnivzdorného kastrolu.
- K upečeným kuličkám přidáme rajčatový protlak, trochu vývaru, nasekaný česnek, sůl, pepř celý, bobkový list a na mírném ohni dusíme zhruba 15 minut.
- Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí.
- Jako přílohy podáváme vařenou rýži nebo brambory.