Masové kuličky s rajčatovou omáčkou
Ingredience
Bobkový list |
0.5 ks |
Celer bulvový |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hovězí vývar základní |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1.5 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 kávová lžička |
Hovězí maso zadní |
300 g |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 ks |
Sýr Eidam cihla 40% |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová plec |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jako první připravíme omáčku.
- Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli. Jakmile začne růžovět, zasypeme ji moukou a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme jíšku vývarem nebo vodou, přidáme celer, bobkový list, sůl, lžičku cukru, rajčatový protlak. Vše řádně rozšleháme a povaříme na mírném ohni zhruba 20 minut. Z hotové omáčky vyndáme bobkový list.
- Maso umeleme, přidáme ostatní přísady, řádně rozmícháme a tvoříme kuličky velké jako vlašský ořech. Kuličky opečeme na tuku pozvolna po celém povrchu a vložíme do omáčky.
- V omáčce kuličky povaříme cca 15 minut.
- Jako přílohu podáváme vařené špagety.