Masové kuličky s rajčatovou omáčkou

Ingredience


Bobkový list 0.5 ks
Celer bulvový 1 ks
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hovězí vývar základní 1 ks
Máslo čerstvé 1.5 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 kávová lžička
Hovězí maso zadní 300 g
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 ks
Sýr Eidam cihla 40% 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Vepřová plec 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jako první připravíme omáčku.
  2. Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli. Jakmile začne růžovět, zasypeme ji moukou a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme jíšku vývarem nebo vodou, přidáme celer, bobkový list, sůl, lžičku cukru, rajčatový protlak. Vše řádně rozšleháme a povaříme na mírném ohni zhruba 20 minut. Z hotové omáčky vyndáme bobkový list.
  3. Maso umeleme, přidáme ostatní přísady, řádně rozmícháme a tvoříme kuličky velké jako vlašský ořech. Kuličky opečeme na tuku pozvolna po celém povrchu a vložíme do omáčky.
  4. V omáčce kuličky povaříme cca 15 minut.
  5. Jako přílohu podáváme vařené špagety.