Bramborový závin s uzeným masem
Ingredience
Brambory |
1000 g |
Mouka bramborová |
175 g |
Pšeničná krupice |
175 g |
Sádlo škvařené |
20 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřová uzená plec |
400 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvaříme si brambory a necháme vychladnout. Oloupeme je a dáme na vál.
- Přisypeme na ně mouku a krupici, přidáme sádlo, osolíme a dobře promícháme.
- Rozklepneme na těsto vejce a vypracujeme do hladka.
- Těsto rozválíme do obdélníkového tvaru, asi 1 cm silné, naklademe na něj na drobno nakrájené uzené maso a svineme.
- Upečeme dozlatova v předehřáté troubě.