Bramborový závin s uzeným masem

Ingredience


Brambory 1000 g
Mouka bramborová 175 g
Pšeničná krupice 175 g
Sádlo škvařené 20 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Vepřová uzená plec 400 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvaříme si brambory a necháme vychladnout. Oloupeme je a dáme na vál.
  2. Přisypeme na ně mouku a krupici, přidáme sádlo, osolíme a dobře promícháme.
  3. Rozklepneme na těsto vejce a vypracujeme do hladka.
  4. Těsto rozválíme do obdélníkového tvaru, asi 1 cm silné, naklademe na něj na drobno nakrájené uzené maso a svineme.
  5. Upečeme dozlatova v předehřáté troubě.