Fusilli s lilkem a rajčaty

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Lilek 2 ks
Olej olivový 125 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 2 polévková lžíce
Těstoviny Fusilli 300 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme a na malé kostičky nakrájíme lilky.
  2. Polovinu olivového oleje nalijeme do pánve, nasypeme do ní česnek a nakrájený lilek a necháme změknout.
  3. Oloupeme rajčata, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na kostičky.
  4. Přilijeme zbytek oleje do pánve a přisypeme nakrájená rajčata.
  5. 5 minut smažíme, přidáme bazalku, osolíme a opepříme.
  6. V osolené vroucí vodě vaříme 12 minut fusilli, pak slijeme. Promícháme je se smaženým lilkem a rajčaty, posypeme nastrouhaným parmazánem a pepřem a promícháme.