Fusilli s lilkem a rajčaty
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Lilek |
2 ks |
Olej olivový |
125 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce |
Těstoviny Fusilli |
300 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Oloupeme a na malé kostičky nakrájíme lilky.
- Polovinu olivového oleje nalijeme do pánve, nasypeme do ní česnek a nakrájený lilek a necháme změknout.
- Oloupeme rajčata, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na kostičky.
- Přilijeme zbytek oleje do pánve a přisypeme nakrájená rajčata.
- 5 minut smažíme, přidáme bazalku, osolíme a opepříme.
- V osolené vroucí vodě vaříme 12 minut fusilli, pak slijeme. Promícháme je se smaženým lilkem a rajčaty, posypeme nastrouhaným parmazánem a pepřem a promícháme.