Karbanátky ze zbytků pečeného a vařeného masa
Ingredience
Brambory vařené |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso vařené |
200 g |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Strouhanka |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
3 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na másle zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme k ní usekanou petrželovou nať a také ji zpěníme.
- Maso a brambory smícháme, přidáme osmahnutou cibuli s petrželí, směs osolíme, opepříme a řádně promícháme s ušlehaným vejcem.
- Na prkénku tvoříme karbanátky, které obalíme v rozšlehaném vejce nebo bílcích, ve strouhané housce a zprudka osmažíme.
- Jako přílohy jsou vhodné zeleninové saláty nebo dušená zelenina.