Karbanátky ze zbytků pečeného a vařeného masa

Ingredience


Brambory vařené 2 ks
Cibule 1 ks
Hovězí maso vařené 200 g
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 kávová lžička
Strouhanka 5 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tuk 3 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na másle zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme k ní usekanou petrželovou nať a také ji zpěníme.
  2. Maso a brambory smícháme, přidáme osmahnutou cibuli s petrželí, směs osolíme, opepříme a řádně promícháme s ušlehaným vejcem.
  3. Na prkénku tvoříme karbanátky, které obalíme v rozšlehaném vejce nebo bílcích, ve strouhané housce a zprudka osmažíme.
  4. Jako přílohy jsou vhodné zeleninové saláty nebo dušená zelenina.