Gnocchi s vepřovým masem a paprikou

Ingredience


Bramborové noky 820 g
Celer - nať 1 polévková lžíce
Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hovězí vývar základní 3 polévková lžíce
Olej olivový 6 polévková lžíce
Olivy černé 30 g
Oregano sušené 1 polévková lžíce
Paprika žlutá 255 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Protlak rajčatový 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové kotlety 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do nekovové misky dáme kotletu, přidáme polovinu česneku, oregano, citronovou šťávu, lžici oleje a okořeníme.
  2. Uzavřeme mísu a necháme hodinu marinovat v lednici.
  3. Zbytek oleje rozehřejeme ve velkém hrnci, přidáme špetku soli a smažíme nakrájenou cibuli 5 minut, aby změkla.
  4. Přidáme zbytek česneku, celer, petrželku a kapii a dusíme zakryté 10 minut, dokud papriky nezačnou měknout.
  5. Přimícháme rajčatový protlak a 10 minut vaříme za pravidelného míchání.
  6. Přidáme nakrájené vepřové maso i s marinádou, přilijeme vývar a 10 minut vaříme, dokud nezhoustne.
  7. V osolené vodě uvaříme gnocchi.
  8. Hotové gnocchi dáme do mísy a zalijeme omáčkou a ozdobíme olivami.