Gnocchi s vepřovým masem a paprikou
Ingredience
Bramborové noky |
820 g |
Celer - nať |
1 polévková lžíce |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hovězí vývar základní |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Olivy černé |
30 g |
Oregano sušené |
1 polévková lžíce |
Paprika žlutá |
255 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
250 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do nekovové misky dáme kotletu, přidáme polovinu česneku, oregano, citronovou šťávu, lžici oleje a okořeníme.
- Uzavřeme mísu a necháme hodinu marinovat v lednici.
- Zbytek oleje rozehřejeme ve velkém hrnci, přidáme špetku soli a smažíme nakrájenou cibuli 5 minut, aby změkla.
- Přidáme zbytek česneku, celer, petrželku a kapii a dusíme zakryté 10 minut, dokud papriky nezačnou měknout.
- Přimícháme rajčatový protlak a 10 minut vaříme za pravidelného míchání.
- Přidáme nakrájené vepřové maso i s marinádou, přilijeme vývar a 10 minut vaříme, dokud nezhoustne.
- V osolené vodě uvaříme gnocchi.
- Hotové gnocchi dáme do mísy a zalijeme omáčkou a ozdobíme olivami.