Rigatoni se sýrem mascarpone, rajčaty a bazalkou
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Mascarpone |
5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
55 g |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
510 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
6 polévková lžíce |
Těstoviny Rigatoni |
400 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy dáme rajčata a zalijeme vroucí vodou. Po 30 vteřinách vyndáme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme.
- Rozehřejeme v pánvi máslo, přidáme česnek a necháme změknout. Přidáme rajčata a smažíme do změknutí za občasného míchání.
- Přidáme rajčatový protlak, 2 minuty vaříme a přidáme sýr mascarpone. Přivedeme omáčku k varu, osolíme a ochutíme kořením.
- Přelijeme omáčku do mísy, nasypeme bazalku a udržujeme teplou.
- Ve vroucí vodě uvaříme těstoviny a slijeme.
- Vložíme do mísy s omáčkou a promícháme.
- Přimícháme trochu parmazánu, část parmazánu podáváme zvlášť.