Rigatoni se sýrem mascarpone, rajčaty a bazalkou

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Mascarpone 5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 55 g
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata 510 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 6 polévková lžíce
Těstoviny Rigatoni 400 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy dáme rajčata a zalijeme vroucí vodou. Po 30 vteřinách vyndáme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme.
  2. Rozehřejeme v pánvi máslo, přidáme česnek a necháme změknout. Přidáme rajčata a smažíme do změknutí za občasného míchání.
  3. Přidáme rajčatový protlak, 2 minuty vaříme a přidáme sýr mascarpone. Přivedeme omáčku k varu, osolíme a ochutíme kořením.
  4. Přelijeme omáčku do mísy, nasypeme bazalku a udržujeme teplou.
  5. Ve vroucí vodě uvaříme těstoviny a slijeme.
  6. Vložíme do mísy s omáčkou a promícháme.
  7. Přimícháme trochu parmazánu, část parmazánu podáváme zvlášť.