Kaštanová nádivka
Ingredience
Kaštany jedlé |
20 ks |
Mandle |
80 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Smetana |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kaštany upečeme, vyloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Nasypeme je do nádoby s máslem a cukrem, za stálého míchání opečeme.
- Zvlášť si utřeme 100 g másla a žloutky, přidáme oloupané nakrájené mandle a opečené kaštany. Doplníme několika lžícemi sladké smetany, špetkou muškátového květu a osolíme. Přidáme trochu strouhanky, nesmí však být nádivka příliš tuhá.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do nádivky.