Kaštanová nádivka

Ingredience


Kaštany jedlé 20 ks
Mandle 80 g
Máslo čerstvé 100 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Smetana 2 polévková lžíce
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kaštany upečeme, vyloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Nasypeme je do nádoby s máslem a cukrem, za stálého míchání opečeme.
  3. Zvlášť si utřeme 100 g másla a žloutky, přidáme oloupané nakrájené mandle a opečené kaštany. Doplníme několika lžícemi sladké smetany, špetkou muškátového květu a osolíme. Přidáme trochu strouhanky, nesmí však být nádivka příliš tuhá.
  4. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do nádivky.